> Spreken over Facebook | De macht van Facebook

Spreken over Facebook

Op donderdag 29 maart 2012 op DB Update 2012 - Informatieprofessional 3.0. Publiek van intelligente mensen die werken voor bibliotheken, een onderschatte branche in Nederland. Ik zie er naar uit te mogen 'sparren' met mensen die nog eerst nadenken alvorens ze iets roepen.

Ik krijg de kans om de twee digitale grootmachten te gaan vergelijken:

"Tussen Google en Facebook

Na De macht van Google publiceerde onderzoeksjournalist Peter Olsthoorn recent De macht van Facebook , juist nu Google de strategie richt op Facebook. Van wie hebben we nu meer te duchten? Van het concern dat de macht heeft over de toegang tot alle informatie op het web en zelf steeds meer informatie exploiteert met YouTube en Google Books? Of van de partij die de communicatie van het internet naar zich toetrekt met een krachtige identificatie met het de facto internetpaspoort? Moeten wij die beide partijen nog machtiger maken? Olsthoorn draagt de voorbeelden en argumenten aan en vraagt het publiek om een oordeel te vellen."

Het is in het WTC in Rotterdam. In dat gebouw werkte ik ooit even voor wat toen Nieuwsblad Transport heette. En Rotterdam was een tijdlang m'n woonplaats, heb er gestudeerd aan Erasmus - nee, geen economie maar 'Maatschappijgeschiedenis'. En onder de rook van Rotterdam geboren, in Berkel en Rodenrijs, er schoolvoetbalkampioen geworden met 'De Rodenrijse Volhouders'. Maar dat was vóór Facebook en Google er kwamen, hoewel deze naam nu voor het eerst online staat en door Google gevonden kan worden.

Rubrieken: 1